Oma Pancho Villa?

Yrittäjä

Kiinnostaisiko tunnelmallinen koko perheen ruokaravintola? Haemme jatkuvasti uusia yrittäjiä ympäri Suomen. Pancho Villa -yrittäjänä toimit franchisingsopimuksella ja saat käyttöösi markkinoilla testatun ja menestyneen liiketoimintamallin.

Odotamme yrittäjältä vakaata taloudellista tilannetta ja aikaa oman yrityksen pyörittämiseen. Ravintola-alan koulutus ei ole välttämätön. Mikäli yrittäjyys Pancho Villa -ketjussa kiinnostaa, täytä alla oleva hakemus ja olemme yhteydessä sinuun.

Lue lisää Pancho Villa -yrittäjyydestä.
Yrittäjämme kertovat

"Aloittamisen helppous oli iso plussa"

Nokian Pancho Villan yrittäjät Ida ja Mika Lehtinen ovat pyörittäneet omaa ravintolaansa nyt noin puoli vuotta. Franchising-yrittäjäksi hyppääminen oli turvallinen valinta, sillä taustalla on ketjun varma tuki. Aloittaminen oli helppoa.

Ennen toiminnan aloittamista ja Pancho Villa -yrittäjiksi lähtemistä Ida ja Mika miettivät sopivaa yritysmuotoa yleisesti.

– Halusin lähteä nimenomaan franchising-yrittäjäksi, koska olin tämän Pancho Villa -idean saadessani aika nuori. Nuori olen toki edelleenkin, mutta ajattelin silloin, että tällainen franchising-yrittäjyys sopisi minulle todella hyvin. Koska minulla ei ollut itselläni omaa liikeideaa, olin nuori, eikä kokemusta yrittäjyydestä kauheasti ollut, niin tässä olisi valmis konsepti, mitä lähteä toteuttamaan, Ida muistelee.

Toiminta oli helppo aloittaa
Ida ja Mika kokevat, että Pancho Villan brändistä sai kaivattua turvallisuutta toiminnan starttaamiseen.

– Olimme nähneet, millaiset Tampereen Pancho Villa -ravintoloiden asiakasmäärät ovat. Se antoi hyvin luottavaisen olon yrittäjäksi lähtemiseen, Mika kertoo.

Toiminnan aloittaminen oli hyvin helppoa.

– Varsinkin toiminnan alussa saimme erittäin hyvää tukea. Tyhmiä kysymyksiä ei ollut olemassakaan. Kaikkea sai kyllä kysyä ja aina soittaa tai laittaa viestiä, Ida sanoo.
Tarvittava tuki helposti saatavilla
Mika työskentelee tällä hetkellä keittiössä ja Ida puolestaan salin puolella. Yrittäjien arki koostuu ravintolatyön lisäksi henkilökunnasta huolehtimisesta, palkka-asioista ja kaikesta muusta hallinnollisesta työstä.

– Aloittamisen helppous oli iso plussa. Kaikki tuli vähän niin kuin Manulle illallinen. Tähän oli oikeasti ihan todella helppoa lähteä. Saamme paljon neuvoja sen suhteen, että miten voimme tietyissä asioissa parantaa ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota omassa toiminnassa, Mika kiittelee.

– Olemme kyllä tosi kiinnostuneita laittamaan useammankin Pancho Villan. Sen verran tyytyväisiä olemme kyllä olleet, Ida toteaa.


Ketjun tuki yrittäjän apuna

Kenth Vesterlund pyörittää tällä hetkellä kolmea Pancho Villa -ravintolaa. Hän on toiminut yrittäjänä jo 10 vuoden ajan. Yrittäjän arkea helpottaa huomattavasti ketjun tuki sekä muiden yrittäjien apu.

Kaksi Vesterlundin ravintolaa on niin sanottuja kivijalka-ravintoloita. Toinen niistä sijaitsee Seinäjoen ja toinen Vaasan keskustassa. Kolmas ravintola on Seinäjoen Ideaparkissa.

– Olen toiminut yrittäjänä 10 vuotta. Aloittaessani minua kiinnosti eniten Pancho Villa -ketju ja yleisesti meksikolaistyylinen ravintola. Jälkeenpäin voin kuitenkin sanoa, että franchising on hyvä lähtökohta uudelle yrittäjälle, Vesterlund toteaa.

Katse kohti tulevaa
Tällä hetkellä Vesterlundin työpäivät alkavat aamuisin usein kotikonttorilta, jossa hän käy läpi tulevia tehtäviä ja tarkistaa sähköpostit. Päivän aikana hän käy monesti myös jossain kolmesta ravintolastaan.

– Ravintolassa käydessä keskustelen työntekijöiden kanssa ja katselen, että siellä on kaikki ok, Vesterlund kertoo.

– Toki sitä joka päivä myös miettii vähän tulevaa eteenpäin. Sitä pohtii, että mitä uutta keksisi, miten voisi pitää henkilökunnasta huolta ja miten liiketoimintaa voisi muutenkin kehittää, hän jatkaa.
Avoin keskustelu kehittää koko ketjua
Vesterlund kokee, että ketju on antanut hänelle paljon tukea. Erityisesti alkuvaiheen tuki on hänen mukaansa yrittäjälle todella arvokasta. Tuki ei kuitenkaan katoa, vaikka yrittäjävuosia olisi takana jo useampia.

– Heille on aina helppo soittaa ja kysyä asioita. Asioista voidaan keskustella avoimesti. Avoimuus on mielestäni iso asia. Se vie yrittäjää ja sitä kautta myös koko ketjua eteenpäin, Vesterlund sanoo.

– Myös muiden yrittäjien tuki on arvokasta. Heiltä saa apuja ja tietoja. Se on hyvin tärkeää, Vesterlund painottaa.

FRANCHISINGTOIMINTA

Franchisingsopimuksella yrittäjä saa käyttöönsä valmiiksi kehitetyn, markkinoilla jo testatun ja menestyneen liiketoimintamallin eli konseptin. Franchisingantaja luovuttaa omistamansa konseptin (Pancho Villa -ravintolakonsepti) käyttöoikeuden sopimuksella franchisingottajalle (eli franchisingyrittäjälle). Kaikki franchisingyrittäjät toimivat samalla konseptilla, saman brändin alla ja muodostavat franchisingketjun. Asiakas voi asioida missä tahansa ketjun yksikössä, kenen tahansa franchisingottajan kanssa ja saa aina saman palvelun mahdollisimman yhtenäisellä laatutasolla. Siksi Pancho Villa -ketjussakin franchisingottajan tärkeimpänä tehtävänä on juuri Pancho Villa -ravintolakonseptin toteuttaminen ja ketjun yhtenäisen laatutason varmistaminen omassa ravintolassaan. Franchisingantaja kouluttaa franchisingottajan konseptin mukaiseen toimintaan sekä jatkuvasti, koko yhteistyösuhteen ajan seuraa ja ohjaa franchisingottajan toimintaa operatiivisesti ja taloudellisesti. Pancho Villan ensimmäisen franchisingsopimuksen kesto on 5 vuotta ja jatkosopimukset ovat 3 vuoden mittaisia.

Lisätietoja franchisingtoiminnasta www.franchising.fi, www.francon.fi

Tarjoamme yrittäjälle

Yrittäjälle Pancho Villa tarjoaa erinomaisen liiketoimintamahdollisuuden ravintola-alalla. Pancho Villan konsepti kestää hyvin suhdannevaihteluja ja tarjoaa hyvän tuottomahdollisuuden vastuulliselle yrittäjälle. Mikäli hoidat ensimmäisen ravintolasi hyvin, sinulla on mahdollisuus perustaa useampia yksiköitä.

Franchisingpakettimme sisältää mm.

  • Kattavan perehdytyskoulutuksen yrittäjälle ja hänen henkilökunnalleen.
  • Ravintolasuunnitelman ml. Pancho Villan tyylin ja konseptin mukaisen sisustussuunnitelman
  • Valmiit yhteistyökumppanit kaluston ja laitteiden hankintaan
  • Ketjumarkkinoinnin ja mainososaston palvelut alueelliseen markkinointiin
  • Ketjun neuvottelemat ostoedut
  • Kassajärjestelmän ja järjestelmätuen
Lisäksi ketju avustaa uutta yrittäjää liikepaikan etsinnässä ja valinnassa.

Odotamme yrittäjältä

Menestyvä Pancho Villa -yrittäjä on menestyksennälkäinen ja vastuuntuntoinen tekijä, joka ymmärtää yrittäjyyden tuomat mahdollisuudet, vastuut ja velvoitteet. Hän haluaa kehittää ravintolansa toimintaa pitkäjänteisesti. Hän toimii tiiviissä yhteistyössä ketjun sekä toisten ketjun yrittäjien kanssa.

Hänellä on kyky johtaa ravintolan asiakaspalvelu-, tarjoilu ja myyntityötä. Asiakaspalvelun ammattilaisena hän osaa ottaa huomioon asiakkaidensa tarpeet ja omalla esimerkillään hän ohjaa myös henkilökuntansa toimintaa.

Yrittäjällä tulee olla vakaa taloudellinen tilanne, terveyttä ja aikaa oman yrityksen päivittäiseen pyörittämiseen. Ravintola-alan koulutus tai kokemus ei ole välttämätön, mutta siitä on apua.