Uratarina – Tarjoilijasta kolmen ravintolan ravintolatoimenjohtajaksi
Terhi Markkila aloitti Pancho-uransa Seinäjoen keskustan ravintolassa vuonna 2012. Tänä päivänä hän toimii ravintolatoimenjohtajana kolmessa Pancho Villa -ravintolassa.
Alun perin Terhi Markkilan oli tarkoitus tehdä töitä vain hetken ennen siirtymistään reissuhommiin – mutta toisin kävi. Tänä päivänä Terhi toimii ravintolatoimenjohtajana peräti kolmessa Pancho Villa -ravintolassa, Seinäjoella ja Vaasassa.
– Ehdin tykästyä paikkaan niin, että palasin takaisin Pancholle reissuhommien jälkeen. Aloitin taas tarjoilijana ja pian vastuu alkoi kasvaa, Terhi kertoo.
Vuosien mittaan hänen roolinsa on kasvanut merkittävästi. Nykyisessä tehtävässään Terhi vastaa muun muassa työvuorolistojen suunnittelusta, palkanlaskennasta, laskutuksesta ja muista kirjanpidollisista asioista – sekä monista arjen juoksevista tehtävistä. Markkila tekee myös suorittavaa vuoroa salin puolella muutamia kertoja viikossa.
– Parasta työssäni on sen monipuolisuus ja vaihtelevuus – eikä tietenkään voi unohtaa mahtavaa työporukkaa. Työssä riittää haastetta, mikä motivoi kehittymään ja oppimaan uutta. Aikataulutus voi joskus olla haastavaa, mutta onneksi meillä on hyvä tiimi, jolle voin luottaa ja delegoida työtehtäviä, Terhi toteaa.
Vastuun kasvaessa myös jakamisen taito on ollut tärkeä oppimisen paikka. Terhi kiittää yrittäjä Kenth “Kena” Vesterlundia siitä, että on saanut kasvaa ja kehittyä työssään.
– Ennen Pancholle siirtymistä olin tehnyt esihenkilötöitä ja suorittanut restonomikoulutuksen. Työn ohella olen myös suorittanut majoitus- ja ravitsemisalan esihenkilötyön erikoisammattitutkinnon. Roolini on muuttunut vuosien aikana paljon, ja olen saanut siihen tukea ja vastuuta sopivassa suhteessa, Terhi kertoo.
Terhi iloitsee myös ketjun kehityksestä ja siitä, että työntekijät voivat vaikuttaa ketjun toimintaan.
– Ketju on kehittynyt sekä hionut konseptiaan, mikä on helpottanut omaa työtäni. On hienoa, että pääsee vaikuttamaan asioihin. Esimerkiksi kesälistalle tuleva Choko Loko -jälkiruoka on minun ehdotukseni! Yrittäjäpalaverit ja ketjun muut tapahtumat ovat myös avanneet uusia näkökulmia ketjun toimintaan, Terhi kertoo.
Lopuksi Terhi lähettää terveisiä muille pancholaisille:
– Tervetuloa kylään Seinäjoen tai Vaasan Panchoihin! Nypätkää hihasta, niin näytän mielelläni paikkoja.