Pancho Villa 20 vuotta!

Histiorian vaiheet
Pancho Villa 20 vuotta logo

20 vuotta. Se on pitkä aika...

20 vuotta sitten Pancho Villa oli yksi pieni Tamperelainen ravintola muiden joukossa. Teimme mahdollisimman paljon itse laadukkaista raaka-aineista. Kaikki valmistettiin paikan päällä, kastikkeet majoneesit yms. Ruoka oli reilua ja asiakkaat tykkäsivät. Perustimme hiljalleen lisää ravintoloita myös muille paikkakunnille. Kiinnostus herkullisiin, itse tehtyihin ruokiin ja rentoon tunnelmaan sai hyvän vastaanoton myös tampereen ulkopuolella.

Pidimme jo alussa tärkeänä, että jokainen ravintolamme tarjoaa samoja laadukkaita ruokia paikasta riippumatta. Kun aloimme kasvamaan ketjuna, oli tärkeää, että kasvoimme ruoka ja sen laatu edellä.

Vahva perinne siitä pienestä ravintolasta, jossa tehdään mahdollisimman paljon itse laadukkaista raaka-aineista elää yhä voimakkaasti Pancho Villan arjessa. Vielä 20 vuotta myöhemminkin! Tullessasi syömään Pancho Villaan missä päin Suomea tahansa, tulet maistamaan perinteemme, historiamme ja sen asian, joka teki meistä suositun -laadukkaista raaka-aineista omassa keittiössä itse valmistetun ruoan!

Nyt juhlavuoden kunniaksi käymme läpi kasvutarinamme tästä yhdestä pienestä ravintolasta yli kolmenkymmenen ravintolan ketjuksi. Tuomme vanhoja, jo ruokalistalta poistettuja annoksia uudelleen maisteltavaksi. Ehkä olet niitä jo vuosien varrella maistanut?

Vuodet 2001-2002

Kaikki alkoi Tampereen Tammelasta


Vuosi 2001 toi paljon uusia asioita tullessaan. Ihmiskunta oli jo selvinnyt milleniumista, eivätkä tietokoneet olleet seonneet saati lentokoneet sen vuoksi pudonneet. Mentiin vauhdilla uutta vuosituhatta eteenpäin. Televisiossa alkoivat digilähetykset ja presidentti Tarja Halonen löi Rahapajassa Suomen viimeisen markan. Radiossa uusina listahitteinä soivat Rasmuksen F-f-f-Falling ja Anssi Kelan Milla. Jääkiekkoa seuranneet muistavat Suomen kirvelevän tappion maailmanmestaruuden loppuottelussa Tshekille jatkoajalla 3-2. Tietokoneissa uusinta uutta olivat Windows XP käyttöjärjestelmä. Olihan mikrotietokone jo joka toisessa kotitaloudessa ja internetyhteyskin joka kolmannessa kotitaloudessa. Elokuvien ystävät vuokrasivat elokuvansa videovuokraamoista, joissa elokuvat olivat tarjolla vielä pääosin VHS-kaseteilla uuden DVD-levyn tehdessä tuloaan.

Näinä samoina aikoina Tampereella syntyi ajatus uudesta ravintolasta, jossa tarjoiltaisiin reiluja annoksia hyvää, maistuvaa ruokaa. Paikaksi ravintolalle valikoitui Tammelan kaupunginosa ja ravintolan nimeksi muodostui Pancho Villa, meksikolaisen vapaustaistelijan mukaan.

Pancho Villa Tammela 2001

Omien arkeologisten tutkimustemme löytämät vanhat ruokalistat kertovat omaa tarinaansa näiltä alkuajoilta. Vanhimmalta säilyneeltä ruokalistalta löytyi yli 50 annosta. Tästä voidaan päätellä, että Pancho Villa on tarjonnut laajan valikoiman näitä herkullisia ruokia jo alusta alkaen. Listalta löytyy niin alkuruokia, salaatteja, parila-annoksia kuin myös burgereita, burritoja sekä fajitaksia. Näitä kaikkia löytyy listalta myös tänäkin päivänä.

Pancho Villa vanha menu 2001

Tältä vanhalta ruokalistalta löytyy luonnollisesti myös annoksia, joita ei enää tänä päivänä ole saatavilla. Juhlavuoden kunniaksi tuomme tältä aikakaudelta kuukauden ajaksi myyntiin legendaarisen Kanaleivän. Tätä maukasta annosta myytiin aina vuoteen 2014 asti, jonka jälkeen leipien tilalle tulivat Bocadillot. Hyödynnä nyt nostalginen mahdollisuus makumatkaan Pancho Villa alkuajoille tilaamalla tämä herkullinen Kanaleipä! Seuraavaan tilaisuuteen saattaa mennä taas vuosikymmeniä.

Maaliskuun annos

Kanaleipä
Tarjoilemme maaliskuun ajan tätä legendaarista Kanaleipää. Annoksessa on paahdetun maalaisleivän päällä pariloitua kanan rintafileetä, cheddarjuustoa, currymajoneesia ja tomaattisalsaa. Annos sisältää myös salaatin ja ranskalaiset.

Vuodet-2003-2006

Maistuu myös Tampereen ulkopuolella


Tampereella muutaman vuoden suosiota nauttineen pikkuruisen Pancho Villan ideaa lähdettiin viemään maailmalle vuonna 2003. Ei nyt kuitenkaan sentään merta edemmäksi, sillä seuraava Pancho Villa perustettiin turvallisen välimatkan päähän Kangasalle. Liikepaikka on alkuperäisestä paikastaan vuosien varrella siirtynyt nykyiseen sijaintiinsa mäkirinteentielle. Muistatteko television virityskuvan? Samoihin aikoihin luovuttiin lopullisesti sen käytöstä. Pala historiallista taivalta päättyi myös Meksikossa, kun maailman viimeinen Volkswagen Kupla valmistui. Näihin aikoihin pelattiin Suomessa Jääkiekon miesten maailmanmestaruuskilpailuja Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Kukaan ei varmasti halua muistaa sitä, kun Hartwall-areenalla puolivälierässä Suomen 5-1 johto muuttuu 5-6 tappioksi Ruotsille.

Seuraavana vuonna, eli 2004 valmistui Tampereelle Satakunnankadun Pancho Villa. Reilusti ensimmäistä Tammelan ravintolaa isompi. Tämän Panchon suosio oli taattu. Tammelaan oli muutaman vuoden ajan tultu kokemaan elämyksiä jo kauempaakin ja pieneen ravintolaan ei välttämättä kaikki halukkaat mahtuneet sisälle, joten uusi ja tilavampi Pancho Tampereen keskustassa oli paikallaan. Seuraavina vuosina Pancho Villa valloitti myös Hämeenlinnalaisten makuhermot tuomalla herkulliset ruokansa torin kulmalle sibeliuksenkadulle. Kun vauhtiin oli päästy, niin alkoi rakentaminen Lempäälän Ideaparkin liikekaupunkiin, jonne valmistui aikansa suurin Pancho Villa.

Kangasala vanha sali

Kuvassa Kangasalan ensimmäinen Pancho Villa.

Vuoteen 2006 mennessä Pancho Villa oli kasvanut jo viiden ravintolan ketjuksi. Aikanaan tuohon pieneen Tammelan ravintolaan kehitetty konsepti ja ruoat alkoivat selkeästi kiinnostaa hyvän ruoan ystäviä myös Tampereen ulkopuolella.

Vuosi 2006 muistetaan myös Lordin euroviisuvoitosta kaikkien aikojen ennätyspisteillä. Voitto sai aikaan Helsingin kauppatorille kaikkien aikojen kansanjuhlan 90 000 hengen osallistujamäärällä.
 Siitäkin on jo aikaa.

Pancho Villa vanha menu

Näiden vuosien 2003-2006 varrella muutamaan otteeseen uudistettu Pancho Villan menu tarjosi herkullisen ja sopivan tulisen Mexican -hampurilaisen. Toimme tämän herkun nyt juhlavuoden kunniaksi uudelleen myyntiin, tähän päivään uudistettuna versiona. Saa nauttia!

Huhtikuun annos

Mexican burger
Tarjoilemme huhtikuun ajan tätä legendaarista Mexican -hampurilaista. Annoksessa on Kaksi 110g naudan täyslihapihviä, cheddarjuustoa, jalapenomajoneesia, Talon guacamolea, jalapenoja, karamellisoitua sipulia, salaattia. Annos sisältää valintasi mukaan salaatin, talon ranskalaiset, crispers-perunat, bataattiranskalaiset tai talon lohkoperunat. Perunoilla mukana panchon remudippi

Tarina jatkuu...

Seuraavan osan historiaamme julkaistaan myöhemmin. Tällöin myös uusi annos maisteltavaksi. Pysykää kuulolla!